Κλείστε ραντεβού
Κλείστε ραντεβού
Κλείστε ραντεβού

Βλεφαροπλαστική

Το δέρμα κάτω από τα μάτια τείνει να είναι πιο λεπτό και ευαίσθητο σε σχέση με του υπόλοιπου προσώπου, γι΄αυτό και τα σημάδια της γήρανσης είναι στα περισσότερα άτομα αναπόφευκτα. Τα προβλήματα αυτά, του άνω και κάτω βλεφάρου υπόσχεται να τα διορθώσει η βλεφαροπλαστική.

Η επέμβαση:

 Η βλεφαροπλαστική αποτελεί μία επεμβατική μέθοδο της πλαστικής χειρουργικής, η οποία γίνεται με τοπική ή γενική αναισθησία. Σχετικά με τη βλεφαροπλαστική του άνω βλεφάρου, αφαιρείται το περίσσειο δέρμα και λίπος και η τομή που γίνεται ταυτίζεται με την ίδια την πτυχή του βλεφάρου ώστε να μην είναι ορατή. Στη βλεφαροπλαστική του κάτω βλεφάρου, δηλαδή στην περιοχή που σχηματίζονται οι λεγόμενες σακούλες των ματιών, γίνεται μία τομή κάτω από την περιοχή των βλεφαρίδων. Στη συνέχεια, το πλεονάζον δέρμα και λίπος αφαιρείται και ενισχύεται ο μυς. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η περιοχή συρράπτεται με πολύ λεπτά ράμματα και τοποθετούνται ειδικές ταινίες στα μάτια για καλύτερη και ταχύτερη επούλωση.

Ενδεικτικές περιπτώσεις ασθενών

Οι περιπτώσεις που παρουσιάζονται είναι πραγματικά περιστατικά και όχι “γενικές” φωτογραφίες της δουλειάς του ιατρού.

Πληροφορίες

Η διάρκεια της επέμβασης για την άνω βλεφαροπλαστική είναι μία ώρα και για την κάτω βλεφαροπλαστική μία ώρα.

Μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία στο ιατρείο ή με τοπική αναισθησία και ελαφριά ενδοφλέβιο αναλγησία στην κλινική. Στη δεύτερη περίπτωση μπορεί να γίνουν μόνο τά άνω ή μόνο τα κάτω βλέφαρα ή μαζί άνω και κάτω βλεφαροπλαστική. Μια τρίτη επιλογή είναι αυτή της γενικής αναισθησίας που αποτελεί μια πολύ ασφαλή και ανώδυνη διαδικασία ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που μια άνω και κάτω βλεφαροπλαστική θα συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες όπως lifting στο πρόσωπο, ενέσιμες θεραπείες με fillers, έγχυση λίπους, peeling χημικά ή laser, κτλ.

Δεν απαιτεται παραμονή στην κλινική.

Οι συνήθεις άμεσες μετεγχειρητικές επιπλοκές που αναφέρονται και σε όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις αν και σπάνιες πρέπει να αναφερθούν όπως είναι: μετεγχειρητική αιμορραγία ή συλλογή αίματος κάτω από το δέρμα (αιμάτωμα), επιμόλυνση τραύματος, δίασπαση σε ένα σημείο της μετεγχειρητικής τομής ή υπερτροφία της μετεγχειρητικής τομής. Όλες οι πιθανές μετεγχειρητικές επιπλοκες αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με φαρμακευτική αγωγή καθαρισμό με αντισηπτικό υγρό στο τραύμα ή ακόμη πιο σπάνια με επανεπέμβαση.

Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι ορατό άμεσα μετεγχειρητικά και με την υποχώρηση του οιδήματος (πρήξιμο) το πρώτο 10ημερο έχουμε μια σαφή εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα.

Like

Κλείστε ραντεβού

Όνομα