Κλείστε ραντεβού
Κλείστε ραντεβού
Κλείστε ραντεβού

Ρινοπλαστική

Η Ρινοπλαστική αποτελεί μία από τις πλέον δημοφιλείς επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής. Βελτιώνει αισθητά το σχήμα και την όψη της μύτης συμβάλλοντας σε καλύτερη αναπνοή, γι΄αυτό οι περισσότεροι συνδυάζουν τη ρινοπλαστική με τη διόρθωση του ρινικού διαφράγματος.

Τι αφορά;

 Πολλές φορές η ρινοπλαστική γίνεται για να διορθώσει τις συνέπειες κάποιου ατυχήματος ή τραυματισμού στη μύτη, καθώς αποτελεί ένα προέχον και ευαίσθητο σημείο στο ανθρώπινο σώμα. Όποια και αν είναι η αιτία που κάποιο άτομο επιλέγει τη ρινοπλαστική, η επέμβαση λαμβάνει χώρα υπό γενική αναισθησία και η αποθεραπεία διαρκεί περίπου 2 εβδομάδες. Λόγω του οιδήματος που δημιουργείται από τη συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση, το τελικό αποτέλεσμα είναι ορατό μετά από περίπου 3 έως 6 μήνες.

Ενδεικτικές περιπτώσεις ασθενών

Οι περιπτώσεις που παρουσιάζονται είναι πραγματικά περιστατικά και όχι “γενικές” φωτογραφίες της δουλειάς του ιατρού.

Πληροφορίες

Η διάρκεια της επέμβασης είναι από μία ώρα για τις πιο απλές περιπτώσεις έως 3 3 1/2 ώρες για τις πιο σύνθετες ρινοπλαστικές.

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία.

Δεν απαιτείται παραμονή στο νοσοκομείο. Σε καθε περίπτωση ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει να παραμείνει στην κλινική από λίγες ώρες μετά την επέμβαση μέχρι και να παραμείνει ένα βράδυ.

Οι πιθανές άμεσες μετεγχειρητικές επιπλοκές της ρινοπλαστικής είναι η μετεγχειρητική αιμορραγία, το αιμάτωμα στο διάφραγμα και η επιμόλυνση τραύματος. Αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με φαρμακευτική αγωγή καθαρισμό με αντισηπτική αλοιφή στο τραύμα ή ακόμη πιο σπάνια με επανεπέμβαση. Απώτερες μετεγχειρητικες επιπλοκες όπως δυσκολία στην αναπνοή, δυσμορφία στη μύτη κτλ συνήθως χρειάζονται επανεπέμβαση ιδανικά οχι σε διαστημα λιγότερο του ενός έτους από την πρώτη επέμβαση.

Το αποτέλεσμα φαίνεται από την έβδομη μέρα περίπου που αφαιρείται ο νάρθηκας από την μύτη. Το οίδημα στη μύτη αρχίζει να υποχωρεί σταδιακά και στο τέλος το πρώτου μήνα υπάρχει ουσιαστική διαφορά. Στις ανοικτές ινοπλαστικές το οίδημα είναι μεγαλύτερο. Πολύ κοντα στο τελικό αποτέλεσμα φτάνουμε τρείς μήνες μετά την επέμβαση.

Like

Κλείστε ραντεβού

Όνομα