Κλείστε ραντεβού
Κλείστε ραντεβού
Κλείστε ραντεβού

Κοιλιοπλαστική

Η Κοιλιοπλαστική αποτελεί μία χειρουργική επέμβαση που αφορά αφαίρεση δέρματος και λίπους από την κοιλιακή χώρα. Συνήθως, προτιμάται όταν έχει χαθεί πολύ βάρος και η κοιλιά έχει «κρεμάσει», καθώς και από γυναίκες που έχουν κάνει καισαρική και θέλουν εκμεταλλευόμενες την προϋπάρχουσα τομή να αφαιρέσουν και το πλεονάζον λίπος αλλά και να διορθώσουν την χαλάρωση στη κοιλιά τους.

Πως γίνεται;

 Για την επίτευξη της κοιλιοπλαστικής, υπάρχουν διάφορες τεχνικές, η κλασική κοιλιοπλαστική, η mini κοιλιοπλαστική και η εκτεταμένη κοιλιοπλαστική. Η κάθε τεχνική εφαρμόζεται ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση και το μέγεθος του προβλήματος. Η πλήρης ανάρρωση επέρχεται έπειτα από μερικές εβδομάδες με σχολαστική φροντίδα της τομής και το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι μόνιμο. Η αποφυγή από έντονη δραστηριότητα είναι επιβεβλημένη 4-6 εβδομάδες.

Η Κοιλιοπλαστική προορίζεται για:

Χαλάρωση λόγω απώλειας κιλών

Χαλάρωση λόγω εγκυμοσύνης

Αφαίρεση περίσσειας δέρματος

Ενδεικτικές περιπτώσεις ασθενών

Οι περιπτώσεις που παρουσιάζονται είναι πραγματικά περιστατικά και όχι “γενικές” φωτογραφίες της δουλειάς του ιατρού.

Πληροφορίες

 Η διάρκεια της επέμβασης είναι από 2 ώρες μέχρι 4 ώρες ειδικά όταν συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση στην κοιλιά.

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία.

Προτείνεται η παραμονή στην κλινική για μία ή δύο ημέρες.

Οι συνήθεις άμεσες μετεγχειρητικές επιπλοκές που αναφέρονται σε όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις αν και σπάνιες πρέπει να αναφερθούν όπως είναι: μετεγχειρητική αιμορραγία ή συλλογή αίματος κάτω από το δέρμα (αιμάτωμα), επιμόλυνση τραύματος, δίασπαση σε ένα σημείο της μετεγχειρητικής τομής ή υπερτροφία της μετεγχειρητικής τομής. Όλες οι πιθανές μετεγχειρητικές επιπλοκες αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με φαρμακευτική αγωγή καθαρισμό με αντισηπτικό υγρό στο τραύμα ή ακόμη πιο σπάνια με επανεπέμβαση.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά άμεσα μετά την δεύτερη τρίτη μετεγχειρητική ημέρα.

Like

Κλείστε ραντεβού

Όνομα