Κλείστε ραντεβού
Κλείστε ραντεβού
Κλείστε ραντεβού

Ευρυαγγείες

Οι ευρυαγγείες είναι διατεταμένα αγγεία (φλέβες) του δέρματος. Αναφέρονται επίσης και ως «φλεβίτης» ή «φλεβίτιδα» ή «σπασμένα αγγεία». Κάνουν την εμφάνισή τους σε διάφορα σημεία του σώματος, η παρουσία τους όμως είναι πιο συχνή στα πόδια.

Γιατί εμφανίζονται οι ευρυαγγείες;

Η αιτιολογία εμφάνισης των ευρυαγγειών δεν είναι πάντα σαφώς καθορισμένη. Το βασικό αίτιο είναι η κληρονομικότητα. Άλλοι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνισή τους, είναι οι ορμόνες στις γυναίκες, διάφορες παθήσεις ή και φυσικά αίτια (όπως τοπικοί μικροτραυματισμοί ή χειρουργικές τομές).

Ποια είναι τα συμπτώματα των ευρυαγγειών;

Οι ευρυαγγείες αποτελούν κυρίως αισθητικό πρόβλημα. Ενδέχεται όμως και να συνδέονται με μικρής βαρύτητας τοπικά συμπτώματα όπως:

  • Κνησμό
  • Αίσθημα καψίματος
  • Αίσθημα βάρους
  • Πόνο μικρής κλίμακας

Όταν ο ασθενής αναφέρει πιο έντονα συμπτώματα οφείλουμε να αναζητήσουμε την ύπαρξη και άλλων παραγόντων που μπορεί να ευθύνονται.

Ποια είναι η θεραπεία για τις ευρυαγγείες;

Η μέθοδος εκλογής, δηλαδή η μέθοδος που συστήνεται παγκοσμίως από τις επιστημονικές κοινότητες ως η καλύτερη για τη θεραπεία των ευρυαγγειών, είναι η σκληροθεραπεία.

Σκληροθεραπεία – Veincenter

Η βασική αρχή της μεθόδου είναι η έγχυση ουσίας – φαρμάκου εντός της φλέβας. Έτσι, επιτυγχάνεται η εξάλειψη των ενδοδερμικών και υποδόριων φλεβών που ανεπαρκούν. Με την πάροδο του χρόνου, η φλέβα μετατρέπεται σε ινώδη χορδή.
Πρόκειται για μια ασφαλή και επιτυχημένη μέθοδο αντιμετώπισης των ευρυαγγειών, η οποία χρησιμοποιείται με τα συγκεκριμένα φάρμακα που χρησιμοποιούμε
Όσον αφορά στα αποτελέσματα της σκληροθεραπείας, χρειάζονται την πάροδο 4 έως 6 εβδομάδων για να έχουμε μια καλή εικόνα. Ο αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστούν για την πλήρη αντιμετώπιση του προβλήματος, καθορίζεται από παράγοντες όπως:

  • Το πλήθος των ευργυαγγειών
  • Το μέγεθος των ευργυαγγειών
  • Η ανταπόκριση των ευργυαγγειών στην σκληρυντική ουσία

Μπορεί οι ευρυαγγείες να είναι αισθητικό πρόβλημα, αλλά η αντιμετώπισή τους απαιτεί εμπειρία και εξειδίκευση.

Ενδεικτικές περιπτώσεις ασθενών

Οι περιπτώσεις που παρουσιάζονται είναι πραγματικά περιστατικά και όχι “γενικές” φωτογραφίες της δουλειάς του ιατρού.

Πληροφορίες

Χωρίς παραμονή στο ιατρείο.

Χωρίς παραμονή στην κλινική.

 

Like

Κλείστε ραντεβού

Όνομα