Κλείστε ραντεβού
Κλείστε ραντεβού
Κλείστε ραντεβού

Ανόρθωση προσώπου & λαιμού

Η Ανόρθωση προσώπου & λαιμού (Facelift & Necklift) ή Ρυτιδοπλαστική αποτελεί μια επεμβατική αντιγηραντική μέθοδο που στοχεύει την εξάλειψη των σημαδιών του χρόνου από το πρόσωπο και το λαιμό. Η ρυτιδοπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί με τοπική αναισθησία και μέθη ή με γενική αναισθησία. 

Η επέμβαση:

Πραγματοποιείται με μικρές τομές στην περιοχή του προσώπου και συγκεκριμένα από το ύψος των κροτάφων κατά μήκος του αυτιού με σκοπό την ανάσπαση του δέρματος. Μόλις ολοκληρωθεί η επέμβαση, ο ασθενής παραμένει λίγες ώρες στο νοσοκομείο. Για τη συγκεκριμένη επέμβαση, απαιτείται παρακολούθηση στη μετεγχειρητική πορεία ούτως ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα οιδήματα και να αποφευχθεί η οποιαδήποτε επιμόλυνση. Μετά από περίπου 2 εβδομάδες, το άτομο μπορεί να επανέλθει σταδιακά σε όλες τις δραστηριότητές του.

Ενδεικτικές περιπτώσεις ασθενών

Οι περιπτώσεις που παρουσιάζονται είναι πραγματικά περιστατικά και όχι “γενικές” φωτογραφίες της δουλειάς του ιατρού.

Πληροφορίες

H επέμβαση διαρκει περίπου 2 με 2 1/2 ώρες και οταν συνδυαζεται με βλεφαροπλαστική περίπου 3 με 3 1/2 ώρες.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και ελαφριά ενδοφλέβιο αναλγησία (μέθη). Οταν ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί να υποβληθεί και σε πιο εκτεταμένη διόρθωση στο πρόσωπο (π.χ μετωπιαίο lifting, συνδυασμός άνω και κάτω βλεφαροπλάστικής με λιποαναρρόφηση κάτω από το σαγόνι ή λιποαναρρόφηση στο πρόσωπο, πιο εκτεταμένη ανόρθωση στο τράχηλο με αποκατάσταση της διάστασης στους μυς της μέσης γραμμής του τραχήλου κλπ ) τότε μπορεί να επιλεγεί με απόλυτη ασφάλεια και μεγαλύτερη άνεση η γενική αναισθησία.

Δεν απαιτείται παραμονή στο νοσοκομείο. Σε καθε περίπτωση ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει να παραμείνει στην κλινική από λίγες ώρες μετά την επέμβαση μέχρι και να παραμείνει ένα βράδυ.

Οι συνήθεις άμεσες μετεγχειρητικές επιπλοκές που αναφέρονται σε όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις αν και σπάνιες πρέπει να αναφερθούν όπως είναι: μετεγχειρητική αιμορραγία ή συλλογή αίματος κάτω από το δέρμα (αιμάτωμα), επιμόλυνση τραύματος, δίασπαση σε ένα σημείο της μετεγχειρητικής τομής ή υπερτροφία της μετεγχειρητικής τομής. Όλες οι πιθανές μετεγχειρητικές επιπλοκες αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με φαρμακευτική αγωγή καθαρισμό με αντισηπτικό υγρό στο τραύμα ή ακόμη πιο σπάνια με επανεπέμβαση.

Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι ορατό άμεσα μετεγχειρητικά και με την υποχώρηση του οιδήματος (πρήξιμο) το πρώτο 10ημερο έχουμε μια σαφή εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα. Οι πιθανές εκχυμώσεις (μελανιές) είναι πολύ κοντα στο αυτί και κρύβονται με τα μαλλιά και σταδιακά σε 10-15 ημέρες εξαφανίζονται. Δεν χρειάζεται παραμονή στο σπίτι παρά μόνο για τις 2 πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση.

Like

Κλείστε ραντεβού

Όνομα